Affiche

 
TomCat.jpg

INTRO ACT: TomCat

TomCat pakt het anders aan. Op hun repertoire staat een breed spectrum aan muziek. Van pop en rock over disco en soul naar latino en zelfs house. Dansbare nummers die overgoten worden met een flinke portie ambiance. Een niet voor de hand liggende lijst die de aanwezigen niet zelden met de vraag achterlaat: was het nu '60, '70, '80, '90, … of vorig jaar?

Sfeer verzekerd! Dat bestaat erin alle nummers een eigen kleur, een eigen sound mee te geven. Dit betekent véél kneden en zwoegen, waarbij de oorspronkelijke partituur wel eens ver weg kan zijn.

Het resultaat is een leuk programma met veel variatie. Meestal swingend, flirtend met blues en soul, maar altijd met overtuiging gespeeld.


HOOFDACT: Cocojr.XL

Cocojr. hoeft geen introductie meer. Hij is een notoir podiumbeest, een top-entertainer die met onweerstaanbare verleidingstrucks en wisecracks elk publiek moeiteloos weet in te palmen. Een altijd enthousiast en overtuigend zanger/rapper, gezegend met een uniek, gepatineerd stemgeluid. Ondanks het feit dat het 22 jaar geleden was (1997) dat hij zijn laatste full album had uitgebracht (Acting Like Glass, met Sly & Robbie) was hij nog steeds een publieklieveling met een meer dan stevige livereputatie. Na zijn deelname aan ‘Liefde voor Muziek’ vorig jaar kreeg zijn populariteit bovendien nog een serieuze boost.

Met ‘Rediscovered’, zijn welgemaakte en fel gesmaakte nieuwe coverplaat, is het hek helemaal van de dam. Meteen maakt hij ook zijn rentree in de hoogste regionen van de charts. De plaat steeg deze week van 22 naar 9 in de album top 200 van Ultratop.

Cocojr.XL staat voor een 11-koppige internationale bezetting om duimen en vingers bij af te likken. Drums: Patrick Dorcean (HT), Percussion: Amel Serra Garcia (CU), Bass: Roberto Mercurio (IT), Guitars: Simone Cesarini (IT), Keyboards: Luc Weytjens, Backing vocals: Mo Harcum (US) & Nina Babet (UK), Sax: Jan Eggermont (MD), Trumpet: Olivier Bodson, Trombone: Peter Delannoye